Prajitura cu nuca si ciocolata

de ela in Prajituri, 9 Dec 2014 | 10742 vizualizari

 

am gasit reteteta intr-un numar special din PRACTIC IN BUCATARIE si m-a cucerit de cum am citit prepararea...eu am schimbat putin glazura si am pus mai putin zahar in blat...o nebunie...am sa o repet curand cu siguranta...eu chiar am folosit unt de la RAMA dar nu am stiut ca este concurs la ea asa ca nu am facut poze))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 7albusuri
  • un praf de sare
  • 14 linguri zahar (eu am pus doar 7 linguri)
  • 1 plic praf de amoniu
  • 1 plic praf de copt
  • 7 linguri faina
  • 200 gr nuca macinata
  • GLAZURA 1:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • GLAZURA 2:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 50 gr coniac sau lichior de ciocolata
  • CREMA CARAMEL:
  • 7 galbenusuri
  • 250 gr nuca macinata
  • 6 linguri zahar
  • 250 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si ciocolata:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine in continuare.Faina o amestecam cu nuca macinata,praful de copt si de amoniu si o adaugam in crema de albusuri si amestecam usor .Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu harie de copt si dam la cuptorul preincalzit ,la foc mediu,pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit,apoi dam hartia de copt jos de pe fundul blatului.

Pregatim prima glazura:topim cicolata alba cu frisca lichida si untul,lasam sa se racoreasca putin,apoi turnam peste blat si nivelam.

Pregatim si crema:punem intr-o cratita emailata zaharul si lasam sa se caramelizeze dar nu prea mult si stingem cu untul taiat bucatele si adaugat treptat,amestecand continuu.Omogenizam compozitia.Intre timp mixam galbenusurile pana se albesc,apoi adaugam nuca si amestecam bine.Turnam peste zaharul caramelizat cu unt si lasam pana se ingroasa amestecul.Oprim focul si lasam sa se raceasca putin,amestecand din cand in cand.Nu lasam sa se raceasca de tot.Punem crema peste glazura de ciocolata alba si nivelam.Lasam la rece vreo 30minute.

Pregatim si glazura a doua,la fel ca si prima,doar ca adaugam putin ciniac sau lichior(nu este obligatoriu).Punem flazura peste crema si nivelam.Dam la rece cateva ore inainte sa taiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (20)

iry-gabriela 1

11.12.2014, 22:39

buna

ela 1

11.12.2014, 23:18

tanyapatap 1

23.12.2014, 16:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dana :)